Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Няколко истини за брака..


Бракът е изпълнен с изненади. Мислите си, че познавате партньора си, но когато стане въпрос за съвместно съжителство, изведнъж се оказва, че се озовавате на непозната територия.

На кои изненади можете да се натъкнете, когато се вречете пред закона и пред Бог във вечна любов? И в брака ще се чувствате самотни Въпреки че вече сте осъществили заветната си цел, сте уверени, че никога няма да се чувствате изолирани. Голяма грешка! Това, че сте семейни, не означава, че няма да се чувствате така. След известно време ще стане ясно, че вие двамата не сте „една душа и едно тяло”. Както и той, така и вие можете да чуете, че се усещате самотни вкъщи.

С времето няма да бъдете все така влюбени Това, че сте в семеен съюз, не означава, че винаги ще бъдете влюбени в половинката си. В много дългогодишни бракове съществуват проблеми, които все още продължават. Все пак имайте предвид, че ако връзката ви се основава на взаимна любов и уважение, заедно ще преодолеете всички несгоди. Ще продължавате да полагате усилия да прекарвате заедно свободното си време Няма спор, че сте затрупани с проблеми и работа, а също и със задължения, но се постарайте максимално да прекарвате свободното си време със своя партньор. Не се дръжте така, сякаш сте само съквартиранти. Вместо да седите пред телевизора, или още по-лошо, да не правите нищо, поглезете се, разговаряйте вечер в леглото. Когато имате възможност, пийте сутрешното си кафе с него/нея. Четете заедно пресата, преди да излезете за работа. Бракът може да бъде забавен Винаги имайте предвид факта, че бракът може да бъде забавен. Най-малкото заради това, че сте се врекли във вечна любов с човека до себе си. Смейте се, флиртувайте и се шегувайте. Не бива да игнорирате и сериозната страна на брака, но не позволявайте проблемите да унищожат чувството ви за хумор. И не допускайте несгодите да заличат всичко, което двамата заедно сте постигнали.

Съпрузите се променят с времетоКолкото и наивно да ви звучи, повечето мъже се женят, за да се отпуснат и да покажат истинската си същност. Затова от своя страна съпругата се старае да бъде нещо специално за благоверния си. На това всъщност младите двойки би следвало да обърнат внимание. Запомнете, че връзката ви може да се промени. Но това не означава, че промяната ще бъде за добро. Доказва го реалността. Не бива винаги да се съгласявате един с друг Дори и да не постигате единомислие във всичко, не означава, че бракът ви ще бъде неуспешен.

Много психолози са убедени, че е добре да има различно мислене при семейните, тъй като това допринася за качеството на връзката. Независимо че сексуалният ви живот е бил страхотен преди брака, след като станете семейство, може да претърпи възход и падения И трябва да вземете този факт предвид. Все пак трябва да сте наясно, че когато желанието за секс е по-слабо, това не означава наличие на проблем. Може пък да се дължи на пренасищане, колкото и странно да ви звучи. Важното обаче е да не преустановявате контакта, да се наслаждавате на времето, прекарано заедно. А това от своя страна ще възпламени поутихналата страст. Истината винаги излиза наяве Без оглед на това, какво се прави. Винаги трябва да бъдете искрени един спрямо друг. Понеже няма скрито-покрито. А когато това стане в момента, когато най-малко го очаквате, когато са минали години, не е на добре.

И едната, и другата страна ще се чувства измамена. А може и да се случи така, че партньорът ви да се почувства сякаш светът се е сринал в краката му. И е много трудно да си възвърнете доверието. Винаги трябва да имате едно наум, че човекът, когото обичате, не заслужава подобно нещо.

В какво всъщност се изразява тайната на щастливия брак?

В семейния живот няма нищо по-важно от разговора. Ето няколко предложения как да протича диалогът ви гладко и как да съхраните брака си: - Бъдете готови да спазвате някои правила.-Научете се да изслушвате половинката си.-Разговаряйте, без да провокирате. С други думи, унижението, заплахите или шикалкавенето са неприемливи. - Изберете време и място, където провеждането на разговора ще има най-силен ефект. Не започвайте диалога, когато бързате за работа. Това само ще нажежи допълнително обстановката.

Дръжте проблемите настрани от спалнята Недейте да говорите за сексуалните проблеми, докато се любите, дискутирайте ги извън спалнята. Когато правите секс, емоциите са в разгара си и една погрешна дума може само да „налее масло в огъня”. Не се карайте пред децата Никога не обсъждайте възпитанието на децата пред самите тях. Не говорете също за проблемите си в тяхно присъствие. Така ще им направите „мечешка услуга” и ако те самите заемат едната или другата позиция, спорът ще тръгне в друга насока. Мислете, преди да говорите Ако това, което бихте искали да кажете, ще нарани половинката, по-добре го запазете за себе си. Не пестете комплиментите Всички обичат ласкателствата, затова не ги пестете. Това е особено важно, ако другата страна е вложила много усилия и труд, дори и когато става въпрос за приготвянето на вечеря или за измиването на колата.

Определете време за разговори Ако през деня не можете да отделите необходимото време за разговори, определете час, когато ще разговаряте за нещата, които ви вълнуват. Естествено, ако нещо ви притеснява, ще трябва да намерите време да разрешите проблема. И когато не можете да се справите с възникналите несгоди, важно е да поддържате комуникацията, за да можете в удобно време да потърсите няколко минути за разговори. Постарайте се да изберете време да говорите, когато „броячът е изключен” Или иначе казано, ако съпругът ви става рано сутрин, не планирайте време за разговор, когато сте в спалнята вечер, понеже той ще възприеме дискусията като съкращаване на времето му за сън. Ако ви е спешно да му съобщите нещо, а той например се къпе по това време, не се колебайте да отидете и вие под душа и да му кажете какво ви притеснява.

В края на краищата двамата сте семейство. Сещайте се за приятните спомени Припомняйте си хубавите моменти – това може да се окаже като балсам за душата по отношение на проблемите, които ви мъчат. Не поставяйте сватбения албум на крайния рафт на секцията. Вместо това го оставете на място, където ще ви бъде под ръка, за да може най-малкото да ви напомня за един от най-хубавите моменти в живота ви. Не превръщайте любовната свада във война! Трябва да признаем, че мъжете се държат като подчинени пред жените си, когато става въпрос за конфликти. Проблемът се изразява в това, че те приемат всичко като състезание, при това пречупено през черно-бяла призма. И как може да се излезе наглава с представителите на силния пол, когато става въпрос за несъгласие?

Предлагаме ви шест лесни за приложение техники, които ще ви бъдат от помощ да се измъкнете лесно от ситуацията.
Миналото е минало Съсредоточете се върху настоящия конфликт. Точно ви е потръгнало, виждате, че ще излезете победител, но изведнъж – провал. Давате му да се разбере, че тогава и тогава не е бил прав. Голяма грешка! Никога не му напомняйте за нещо отминало и нещо, което е добре забравено.
Не търсете винаАко всеки път се опитвате да го накарате да признае, че е виновен, ако го принуждавате да се извинява или да беснее, попитайте се какво очаквате от една дългосрочна връзка. Не бъдете груби. Запомнете, той е вашият съпруг, партньор и най-добър приятел. Той не е ваш враг и не се дръжте с него сякаш е неприятел.

Не викайте Разговаряйте като възрастни. Кавгата изобщо не бива да бъде шумна, говорете с нормален тон. Контролирайте гнева си, избягвайте прекомерното жестикулиране и никога, никога не прибягвайте до насилие.
Покажете малко уважение не само към него, но и към себе си. Той не е неприятелДори и когато сте бесни, винаги имайте едно наум с кого се карате. Той не е вашата сестра, приятелка или майка ви. Предполагаме, че той е любовта на живота ви, точно така и трябва да се отнасяте към него. Гледайте го в очите и от време на време го докосвайте. Без оглед на това, кой на кого се е разсърдил, дайте му да разбере, че го обичате и че сте готови да му простите. Бройте до десетНаучете се да се карате така, че след свадата да не страдате нито вие, нито той. Когато усетите, че препирнята може да се превърне в голям конфликт, излезте навън, разходете се и съберете мислите си. Преустановете изблиците на гняв, защото след това ще се разкайвате за това, което сте направили.

Спалнята е светиняНикога не си лягайте скарани. Запомнете това златно правило. Ако не сте изяснили проблема, разберете се да продължите да го обсъждате на сутринта. Важно е да знаете, че кавалерите спорят по друг начин.

Мъжката логика не е в състояние да доминира, когато става въпрос за отношения между половете и проблеми, свързани с тези отношения. За всичко са необходими двама души, дори и за конструктивна свада.
meri.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар