Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Петима от полицаите-рекетьори остават зад решетките..


Петима от задържаните осем полицаи от Бяла Слатина остават в ареста с постоянна мярка “задържане под стража”, съобщи окръжният прокурор на Враца Светлозар Лозанов, предаде БТА. Заседанието на Окръжния съд във Враца за налагане мерки за неотклонение на задържаните полицейски служители и било късно снощи при закрити врати.

Осемте полицаи бяха задържани на 12 септември по обвинение за организирана престъпна група. Според министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов служителите на реда създали “стройна организация” и рекетирали шофьорите по пътищата.

Внесеното искане от прокуратурата е за налагане на постоянна мярка за задържане на седем от полицаите.

Съдебният състав обаче е постановил най-тежката мярка за неотклонение за петима от тях. В ареста остават 37-годишният Мирослав Милчев, 38-годишният Архангел Маринов, 37-годишният Красимир Пеев, 32-годишният Владимир Чомаковски и 30-годишният Петър Кунински. Според съда за тях има достатъчно събрани доказателства, че са съпричастни към престъпленията, в които са обвинени.

40-годишният Митко Буровски и за 44-годишният Калинчо Костовски са с мярка парична гаранция от 5000 лева. Съдът е решил да бъде освободен най-младият от групата - 26-годишният Цветомир Цветанов. Решенията на съда могат да бъдат обжалвани в тридневен срок пред Софийския апелативен съд.

Няма коментари:

Публикуване на коментар