Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Тридневен траур в община Антон..


В средногорското село Антон, откъдето са 8 от жертвите на потъналия кораб “Илинден”, е обявен тридневен траур.

Общината ще поеме разходите за погребенията в семействата на загиналати, съобщи Антон Гарчев. От вчера трагедията е основна тема за местните хора. Репортерът Милен Кирилов тази сутрин разговаря със съпруга на една от жертвите - Александър Леков. Той разказа, че вчера жена му Славка Иванова е щяла да отпразнува рождения си ден.

Александър Леков – съпруг на Славка Иванова: "На 63 години..... , а вчера й беше рождения ден ... та го посрещна убаво....казах й - душа сега нема да го посрещаме, като се върнеш, ще се съберем близки на патерица да се почерпим....ше се съберем пак,.... но ще е по друг повод... Въобще не мога да спя, така се разбирахме и се обичахме и горката си замина ей така. Беше здрава, отиде за хубаво, а то какво стана... Сам съм тука на улицата – едната дъщеря е в ЮАР, другата в Златица. Верно е...много се разбирахме и пъргава като пчеличка, работа не я плашеше..

- Отколко години сте заедно?

-От 15 години. Взех си я – останах стар ерген, тя остана вдовица и живееше на близо до реката и ... добра жена и си викам защо да не я взема...
- Кога последно я видяхте?

- В четвъртък вечерта я изпратихме...

- Имахте ли предчувствие или пък някакви мисли, че нещо лошо може да се случи?

- Бех подтиснат, просто така, отпадналост...
- Тя какво работеше с какво се занимаваше?

- Във фурна работеше в местната, в ТКЗС-то, в един цех и там се пенсионер. Тя, да ти кажа откровено не й се ходеше много ... ама и аз, и от махалата и викахме да отидеш и да видиш, не си одила никъде. Имам вина, щото я пуснах.... , ако знаех....... О.....аз все живея с мисълта, че ще се прибере..."

Автор: Милен Кирилов
bnt.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар