Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Правителството реагира адекватно, но ни трябва специализирано звено...


Опредено смятам, че българското правителство реагира адекватно на този инцидент, както и по време на ямболската трагедия, каза пред журналисти в Пловдив президента Георги Първанов, предаде "Фокус".

Вече имаме много бърз инстинкт за реакция, но това, което мога да кажа, че инстинкт само не е достатъчен. Президентът Първанов препоръча у нас да бъде изградено специално звено, след като вече специализираното министерство го няма, звено което да може да координира усилията на всички органи в такива случаи.

"Аз оценявам това, че вчера половината македонски политически кабинет беше на място, на място бе и българският кабинет като почти всички министри се ангажираха лично". Той изтъкна факта, че лично министър-председателят се е ангажирал с изпращане на самолета. "Коментирахме и възможността и бяха създадени екипи, които на място да помогнат на пострадалите."

По мнението му обаче тези неща трябва да са направени у нас далеч преди това - да има екипи, които при подобни трагинчи инциденти да могат да реагират веднага.

Първанов каза, че все още не е успял да разговаря с близките на загиналите, но затова пък е разговарял с пострадалите. "Вероятно ще имам разговори с тях и както вече знаете, те ще бъдат подпомогнати от българското правителство."

Няма коментари:

Публикуване на коментар