Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

13 българи се удавиха в Охридското езеро..


60-годишен кораб потъна в Охридското езеро в 10:20 ч на 7 метра дълбочина и на 100 м от брега, на борда му е имало туристическа група от 60 души (50 българи), 17 са се удавили, предполага се, че 13 са българските граждани. 53-ма са в шок и вече са хоспитализирани, някои от тях са настанени в хотели.

Пътническият кораб "Илинден" е пътувала група от 60 души, 50 от които българи, плавали към манастира "Св. Наум". До сега броят на загиналите е 17, 13 от които български граждани. 12 от телата са извадени мъртви, останалите 5 се водят "безследно изченали" и все още се издирват. Информацията не е потвърдена от Външно министерство, а позована на македонските медии и на канал А1! Туристическият кораб се е разцепил на около 100 м от бреговете на Охридското езеро до къмпинг Елешец на дълбочина 7 м.

Първи на помощ на пътниците от кораба са се притекли летуващи в къмпинга, които успели да спасят с лодка голяма част от тях. Очевидци твърдят, че плавателният съд е бил много стар и вероятно това е причината за потъването му. Като друга причина се посочва, че корабът е бил прекалено натоварен. На мястото са изпратени полицейски екипи и водолази. Премиерът Бойко Борисов е дал нареждане правителственият самолет незабавно да излети към Охрид и да окаже максимална помощ на пострадалите. Президентът е отменил всички официални срещи и вече пътува към Охрид, както и своя македонски колега Георге Иванов. В местността Елешец са пристигнали министърът на отбраната Зоран Коняновски, на път за Охрид са министърката на вътрешните работи на Македония Гордана Янкуловска, министърът на транспорта и съобщенията Миле Янакиески, министърът на здравеопазването Буяр Османи.
Както стана вече традиция у нас, трагедиите отново ни сполетяха в навечерието на национален празник, този път 6-ти септември - Съединението на България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар