Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Агенти на ДС в частните електронни медии- или има ли медия,на която да вярваме???


Радосвет Радев, Красимир Гергов, Петър Манджуков - сред агентите на ДС в частните електронни медии

Изпълнителният директор на Дарик радио Радосвет Радев, собственикът на информационна агенция "Фокус" Красимир Узунов, собственикът на Би Би Ти Петър Манджуков, собственикът в няколко радиа, сред които "Радио FM+" Константин Тилев. Това са някои от сътрудниците на бившата Държавна сигурност в частните електронни медии, обявени днес от комисията по досиетата. Проверени са 2366 лица от 273 медии.

В списъка на сътрудниците на комунистическите служби попада и бизнесменът Красимир Гергов, който е проверен като Собственик в "Кантус Фирмус" АД. Сред агентите са също музикалният редактор Тома Спространов, водещият на БНР Виктор Ангелоев, водещият на предаване по БНТ Владимир Береану.



о закон на проверка подлежат собственици, директори, заместник-директори, главни редактори, заместник главни редактори, членове на редакционни съвети, политически коментатори, водещи на предавания, водещи на рубрики.

Част от агентите на комунистическите тайни служби в четвъртата власт обаче ще останат скрити, защото законовото ограничение, наложено от предишния парламент, ограничава проверката само за хора, работещи в медиите след 2006 г., но не и в периода преди това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар