Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Българка лежи в македонски затвор


Всички организации на ВМРО в страната са организирали подписка в защита на възпитаничката на Югозападния университет „Неофит Рилски" в Благоевград Спаска Митрова, която е осъдена в Македония на 10 месеца затвор и 32 хиляди евро глоба. Присъдата е произнесена след скандален бракоразводен процес, проведен в Гевгелия. Митрова е задържана и вече четвърто денонощие се намира в затвора „Идризово".

Петиция е депозирала и неправителствената македонска организация "Братя българи, ние сме со вас", научи Дарик. В документа се настоява българското правителство да предприеме действия по освобождаването на Спаска Митрова, която несправедливо е осъдена на 10 месеца затвор и глоба от над 32 000 евро.

Петицията е адресирана до министъра без портфейл Божидар Димитров, до президента Георги Първанов, Министерския съвет, до омбудсмана Гиньо Ганев и до други институции в България. "Спаска Митрова е била подложена на съдебен произвол, само защото е българка. Такива като нея наши сънародници са много в Македония", се казва в разпространената чрез медиите петиция.

В края на миналата седмица Спаска Митрова, която е майка на шестмесечно момиченце, е била разделена от детето си и затворена за изтърпяване на присъда, постановена й по време на скандален бракоразводен процес в Гевгелия, се казва в официален документ на неправителствената организация "Братя българи, ние сме со вас".

Спаска Митрова е абсолвент в ЮЗУ "Неофит Рилски". Тя няколко пъти сама е сезирала нашите власти и посолството ни в Скопие за малтретирането й в Македония още в началото на месец януари, но до този момент молбите й за съдействие останали нечути.

1 коментар:

  1. ЗЛОСТОРНИЦИ КОИ ЈА ПРОГОНУВААТ СПАСКА МИТРОВА СЕ:

    1.Иво Стаменов-судија УДБАШ-Гевгелия
    2.МАЈА ПОЧКОВА-Аврамова-судија-Гевгелия
    3.Билјана Делова Николова-судија-Гевгелия
    4.Мирјана Делева –јавна обвинителка-Гевгелия
    5.Велика Садику, на Деко Ковачев УДБАШОТ внука-јавна обвинителка-Гевгелия
    8.Кети Камчева-јавна обвинителка.-Гевгелия
    9.Катица Делиџакова-јавна обвинителка -Гевгелия
    10.Блага Челева –директор на социјални служби.-Гевгелия
    11.Станка Дуева -правник (јурист) во социјални служби(ЦСР)-Гевгелия
    12.Фросина Диноска-социјален работник.-Гевгелия
    13.Виолета Христова-психолог во социјални служби-Гевгелия
    14.Теодора Попристова-социјален работник.-Гевгелия

    ОтговорИзтриване