Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Бойко Борисов: Заедно да излезем от кризата..


Срещата между вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и неговия предшественик Пламен Орешарски се състоя в Министерството на финансите днес.
На нея бившият и настоящият министър коментираха състоянието на бюджета.

Стана ясно, че 34 % от планираните разходи са похарчени към полугодието. Според Орешарски бюджетът е направен така, че правителството може да въвежда рестрикции, актуализацията е въпрос на политика и е въпрос на новото правителство дали ще предпочете да въвежда икономии чрез МС или чрез парламента.

Екс-министърът на финансите заяви, че е литературен въпроса дали наследството е добро или лошо

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че между двамата финансови министри в предишни дни са водени много коректни разговори, но тази среща е била необходима заради спекулациите в общественото пространство.

”Приемам на тема финанси да не се води политика, а всички заедно да се опитваме да излезем от тази криза”, каза министър-председателят.

"Иска ми се въпросът с противодействието на кризата да не бъде политическа тема, а такава, по която можем да намираме общ език", каза Пламен Орешарски.

Според премиера, с днешното си поведение Орешарски е показал, че може да носи отговорност и му благодари, че е приел поканата.Бившият премиер на страната Сергей Станишев също бе поканен на срещата за състоянието на бюджета, но той не дойде.
.
Настоящите управляващи заявиха, че финансовото наследство, което им е оставено, съвсем не е цветущо.По обявените вчера данни бюджетното салдо към 17.07.2009 г. е отрицателно и е в размер на 202,1 милиона лева. Към края на месец юли дефицитът вече е достигнал 372,4 милиона лева, потвърждавайки очакванията за увеличените разходи в периода до изборите. Към всичко това като се добавят и значителните по размери поети ангажименти - изпълнението на бюджета до края на годината ще се затрудни допълнително.Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар