Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Кметските избори в София и Враца - на 15 ноември..


Президентът на Българи Георги Първанов насрочи частичните кметски избори в София и Враца за 15 ноември, съобщава сайтът на президентството. "На основание чл. 98, т. 1 от Конституцията на Република България и във връзка с чл. 106, ал.1 от Закона за местните избори, президентът Георги Първанов насрочи на 15 ноември 2009 г. частичен избор за кмет на Столична община, област София-град и частичен избор за кмет на община Враца, област Враца" - се казва там.

След като стана ясно, че софийският кмет Бойко Борисов поема премиерския пост, на дневен ред застана въпросът за частични избори в София. Предположенията в медиите за относително късна дата за изборите (като най-вероятна дата се сочеше 24 октомври, за да съвпаднат с други местни избори в Столична община) се оправдаха с избора на 15 ноември от президента.

В момента временно изпълняващ функциите на екскмета Борисов е неговият заместник Минко Герджиков. По-рано в едно изявление Лидерът на партия ГЕРБ издаде, че Герджиков няма да е техният кандидат за частичните кметски избори. Изборите се наложиха, след като Бойко Борисов стана премиер, а колегата му във Враца - Тотю Младенов - оглави социалното министерство.

24 октомври остава датата за изборите за кмет на район “Илинден”, след като Общинската избирателна комисия отстрани заради нарушения по Закона за местното самоуправление и местната администрация избрания кмет Румяна Дойчинова, както и за избори и за кмет на село Балша, район “Нови Искъ

Няма коментари:

Публикуване на коментар