Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Охранители нанесоха побой на жена агроном в спор за земя..


Сигнал за възникнал конфликт за земеделска земя е получен в РУ на МВР-Лом вчера около 9:00 часа. Той е бил подаден от служител на фирма ,,Агриво". В него се казвало, че в землището на ломския квартал "Младеново" между агронома на фирмата - Л.Е. гр. Лом и служители от охранителна фирма ,,Чар" - гр.Лом е възникнал спор. В последствие по данни на служители на фирма ,,Агриво", на жената-агроном е нанесен побой.


Органите на реда незабавно са реагирали на сигнала. От обясненията на пострадалата и останалите служители на фирмата е било изяснено, че около 08.30 часа на 13 август при обход на земеделските масиви агрономката е забелязала селскостопанска техника, наета от фирма ,,Агровенчър", в момент на обработка на спорни земи. Във връзка с възникналия спор, по нейни думи, в полето са дошли охранители, наети от ф-ма ,,Чар", с четири автомобила ,,Лада Нива", като двама от тях са й нанесли побой.


Незабавно в РУ на МВР-Лом са били доведени всички участници в инцидента. На 9 лица, посочени от фирма "Агриво" като "охранители", са съставени полицейски предупредителни прокотоколи по чл. 56 от Закона за МВР. Пострадалата - Л.И., е освидетелствана в МБАЛ-Лом, откъдето е издадено медицинско свидетелство.
По случая е образувана преписка в РУ на МВР гр.Лом, като всички мероприятия са осъществени под контрола на Районна прокуратура - гр.Лом. Материалите ще бъдат изпратени в срок пред Районна прокуратура - гр.Лом по компетентност.


Същия ден в ОД МВР Монтана комисар Караджов е провел поредното заседание на създадения Областен полицейски щаб за опазване на селскостопанската продукция. Набелязани са били конкретни мерки за опазването на реколтата от престъпни посегателства и предотвратяване на конфликти и нарушения на обществения ред в хода на прибиране на земеделската продукция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар