Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Спират авантата на партиите

ГЕРБ не искат централа, НДСВ ще трябва да се посвият


Наемите на партиите ще скочат на цени, близки до пазарните. За това ще настоява ГЕРБ, разкриха депутати от управляващото мнозинство. Хората на Генерала замислят да ремонтират законите за политическите партии и за държавната собственост и така да задължат областните управители да дават държавните офиси на партийци на по-високи цени. Така ще се пресече отдаването на апетитни сгради за жълти стотинки. Още миналата година Бойко Борисов като кмет на София предложи да се увеличи месечната плата за партийните помещения. Идеята му обаче беше отхвърлена в парламента.
Сега нещата ще се променят, който не иска да плаща висок наем, ще трябва да се посвие, категорични са новите областни управители. В момента губернаторите правят пълна ревизия на държавното имущество.
ГЕРБ няма претенции за нова централа на партията. Хората на Бойко Борисов засега ще останат под наем на последния етаж в бизнес сградата на бул. "България", научи "Стандарт".
В момента партиите плащат по левче на квадрат, а ползват помещения на пъпа на столицата и на големите градове. НДСВ например се шири на площ от 3105 кв. м в София, а не е парламентарно представена партия. За сградата на "Врабча" хората на Царя се отчитат с наем от 3123 лева на месец. Те имат двама евродепутати, макар и да не са в Народното събрание, обясни новият губернатор на София-град Данаил Кирилов. Договорът за наем на партията е до 2015 г. Ако се тръгне към предоговаряне, трябва да се провери правното основание за подобни действия, категоричен е Кирилов. "Ние сме парламентарно представена партия с двама евродепутати в Брюксел, а сме минали и 3-процентовата бариера, което автоматично ни дава право да използваме централата си както досега", коментира главният секретар на жълтите Илчо Дуганов.
Не е малка и сградата на СДС в столицата, а ДСБ държат два етажа от кооперация на "Кърниградска". Никоя от тези партии не е подала заявление за купуване на имота, стана ясно вчера. БСП пък ще продължава да държи "Позитано" 20, защото е получила сградата като компенсация за други приватизирани имоти. В областната управа на София-град, малко преди изборите, имаше само две заявки за закупуване на малки помещения от по 200 кв. м. Те са от БЗНС "Александър Стамболийски" и социалдемократите на Георги Анастасов. Въпросът за партийните къщички вероятно ще се повдигне и днес в Министерския съвет. Всички областни управители ще се явят на среща с премиера Бойко Борисов от 11 ч днес в кабинета му. Те ще докладват пред него номинациите си за заместници, както и актуални проблеми на всяка една област.
Сияна Севова
Надя Панкова

Няма коментари:

Публикуване на коментар