Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Убит е!


Джако приемал колосални количества успокоителни.

Смъртоносна доза от упойката пропофол е намерено в тялото на Майкъл Джаксън при аутопсията, извършена в института по съдебна медицина в Лос Анджелис.

Следователите са квалифицирали смъртта на поп идола като убийство, причинено от смес от сънотворни и успокоителни лекарства, добави Асошиейтед прес, позовавайки се на анонимен източник от разследването.

На този етап не е ясно дали убийството ще бъде определено като умишлено или не. В центъра на разследването е личният лекар на Джако - д-р Конрад Мъри, който бе разпитван, но все още не е официално обявен като заподозрян. Медикът обясни, че лекувал безсънието на Майкъл Джексън с пропофол месец и половина преди смъртта му, като му инжектирал всяка вечер по 50 мг от мощния анестетик.

По думите му той се опитвал да отвикне певеца от този препарат, като му давал други седативи, лоразепам и мидазолам. Два дни преди Джексън да почине, д-р Мъри му назначил последните два медикамента, без да прибягва към пропофол.

В нощта преди смъртта на звездата лекарят му дал валиум в 1,30 ч сутринта, след това към 2 ч му инжектирал лоразепам. Час по-късно певецът не успявал да заспи и лекарят му дал мидазолам. В 10,40 ч, по настоятелно искане на Джексън, д-р Мъри накрая му бил 25 милиграма пропофол.

Полицията засега не е открила доказателства, че лекарят е придобил по незаконен начин мощното успокоително, което е предназначено да се използва от опитни специалисти в болнични условия.

В дома на Майкъл Джексън бяха намерени много флакони от медикамента. Няколко източника твърдят, че в деня на смъртта му д-р Мъри му дал пропофол и го оставил сам по време на вливането, след което го намерил мъртъв в стаята. Той също така беше категоричен, че не е направил нищо нередно и допълни, че не е бил единственият лекар на Джексън и посочи конкретно д-р Дейвид Адамс от Лас Вегас.

Майкъл Джексън почина на 25 юни в Лос Анджелис на 50 години. Той трябваше да бъде погребан на рождения си ден на 29 август, но церемонията в Големия мавзолей на гробищния парк "Форест лоун" бе отложена за 3 септември по организационни причини./monitor.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар