Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Кандидатстваме за чакалнята на еврозоната през ноември..


През ноември България може да започне официалната процедура по приемането на страната ни в чакалнята за еврозоната (ERM II), обяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Според него вече е започнала работата по влизането в чакалнята, като този въпрос ще бъде обсъден при посещението на премиера Бойко Борисов в Брюксел в средата на септември. Няма конкретен срок, в който страната да трябва да престои в чакалнята. Приемането на еврото зависи изцяло от готовността, която покаже при престоя си в ERM II.

След около месец у нас ще пристигнат експерти от МВФ. Те ще дойдат по покана на финансовия министър, за да направят анализ за изпълнението на бюджета за 2009 г., както и прогноза за догодина. Това ще е един вид одит от страна на МВФ на аналогичния анализ, който българските експерти ще са направили за състоянието на хазната и икономиката като цяло.

На въпрос дали се мисли за споразумение с фонда Дянков отговори, че за такова ще се мисли, след като се види развитието на кризата в Западна Европа. Както и какви резултати са дали предприетите от кабинета антикризисни мерки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар