Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Секс на 50

Споко, не се самотписвай, че ще спреш да топваш чушлето, като минеш 50-те! Според резултатите на ново изследване мъжете и жените над 50 години се наслаждават повече на секса от тези на 30 години.

Въпросното изследването на британската компания Birmingham GP сред 1000 души показва, че след градинарството и яденето сексът е третият най-предпочитан начин за прекарване на свободното време от хората в 50-те.

Близо 18% дори поставят секса на първо място. За хората на 30 години най-приятният начин за прекарване на свободното време е ходенето на фитнес, яденето и гледането на телевизия. Сексът е поставен едва на десето място в тази възрастова група, като само 3% заявили, че той е любимото им занимание. Любимите занимания в свободното време на хората над 50 години отразява тенденция към по-прости удоволствия в трудните икономически времена.

Традиционните за хората на средна възраст в западните страни забавления като круизите или ваканциите не влизат в топ десет за сметка на тренировките. Ходенето е поставено на четвърто място.

"Активният сексуален живот е страхотен за поддържането на висок тонус. Хората над 50 години трябва да извършват физическа дейност поне три пъти на седмица, а сексът влиза в тази категория. Остарялото разбиране "прекалено стар съм за секс" е изкоренено. Окуражавам всичките си пациенти над 50 години да продължат да водят активен сексуален живот и изглежда те спазват съветите ми", коментира д-р Анди Карсън./men.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар