Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Сън след секс


Мъжките хормони в организма карат мъжете да заспиват след секс, обясняват учените. Питали ли сте се защо съпругът ви заспива веднага след секс. Този въпрос мъчи човечеството от древни времена и е крайъгълен камък в психологията на мъжете и жените. Мъжките хормони, които се отделят след оргазъм правят мъжете сънливи и жадни за почивка.

Много малък процент от господата след любовната игра могат да останат будни, без да изпитват физическа умора, сънливост или апатия. Учените обясняват това с хормоните, които се отделят, когато силният пол достигне до оргазъм. Тогава настъпва промяна в химическия състав на кръвта и повишени нива на норадреналин, серотонин и окситоцин, които са свързани с режима на съня при мъжете. Следователно не е изненадващо, че след секс мъжете автоматично отлитат към страната на сънищата.

Според статистиката само 46% от жените са изморени след секс и искат да заспят, докато 94% от мъжете признават, че очите им се затварят и не могат да се опълчат на този инстинкт. В действителност според учените сънят след секс е защитна реакция на мъжкия организъм, необходима, за да запази здравето им.


Няма коментари:

Публикуване на коментар