Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Бриджит Бардо бойкотира кленов сироп заради улова на тюлени


Френската филмова легенда Бриджит Бардо поднови своя протест срещу търговския улов на тюлени в Канада, призовавайки за бойкот на канадския кленов сироп, предаде АФП.

"Масови етични реакции от страна на потребителите могат понякога да убедят едно правителство или корпорация да променят начина, по който правят бизнес", пише Бардо на сайта на организацията "Хора за етично отношение към животните" (PETA). "Ето защо аз подкрепям бойкота на PETA на канадския кленов сироп докато канадското правителство се съгласи да забрани завинаги избиването на тюлени върху плаващи ледени късове, най-голямото масово убийство на морски бозайници на Земята", допълва Бардо.

Промишлеността за производство на канадския сироп от клен, която се намира основно във френскоговорещия Квебек произвежда около 70-85 % от продукта в света, съобщава БГНЕС. Тя няма директни връзки с ежегодния лов на тюлени, но като знаков символ на Канада се иска бойкотът на продукцията от този сироп, посочва PETA на своя уебсайт.

Бардо, която в понеделник ще навърши 75 години, за последно посети Отава през 2006 г. в лошо здравословно състояние, за да се опита да лобира пред премиера Стивън Харпър да спре избиването на около 325 000 тюлена през същата година, но не успя да го постигне. Прочута с ролята си в блокбастъра от 1956 г. "И Бог създаде жената", Бардо впоследствие нашумя с трите си десетилетия протести срещу избиването на тюлени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар