Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Свинаров пропътувал 390 км в розово БМВ

Бившият министър сложил и вратовръзка в тон с колата



Двете БМВ-та стоят в задния двор на министерството, далеч от хорски погледи


Военният министър Николай Свинаров е пропътувал 390 км с едното от двете розови БМВ-та, научи "Стандарт". Той е ходил в командировка с него до Велико Търново, най-вероятно заедно с шефа на агенция "Военни клубове и информация" Стоян Стоянов-Стуци. Твърди се дори, че в същия ден Свинаров бил с вратовръзка с цвят пепел от рози.
По-рано през май 2004 г. същото БМВ 540 с нежен цвят е возело пък дъщеря му Надя на абитуриентския й бал. Тя изминала едва 35 километра. Автомобилът я взел от дома й в столичния кв. "Витоша". След това я закарал до съучениците й в 33-та езикова гимназия "Света София" в трети в микрорайон на жк "Люлин". После автомобилът я откарал до хотел "България" на бул. "Руски" в центъра на столицата, където бил балът на 18-годишната абитуриентка. Колата била купена броени дни преди бала на министерската щерка, твърдят източници от военното ведомство. "Най-вероятно това е станало по идея на Стоян Стоянов. Той е артистична душа. Обича да доставя удоволствие и така да намира симпатии", казват от Министерството на отбраната. Колата била пребоядисана в розово, след като Стоянов чул, че Надя ще бъде в рокля в цвят пепел от рози. Стоянов броил 29 999 лв. за произведената през 1996 г. кола. Свинаров харесал автомобила. Това кореспондирало на емоционалните му трепети по това време - въртял роман със секретарката от вътрешната комисия Деница Недева, която впоследствие му стана съпруга. За много от колегите му изборът на цвят предизвиквал само усмивки, защото знаели, че министърът е ценител на женската красота и носи разкрепостена душа.
Втората БМВ петица, чието купе е идентично с първото, е купено през 2007 г., вече по средата на мандата на министър Веселин Близнаков. За него са броени 19 999 лв. И двата автомобила са купувани втора ръка от еднолични търговци. Единият е с мощност 150 конски сили, а другият е с 286 коня и гори по 16-20 литра бензин на 100 километра градско каране.
Проблемът обаче е, че никой не иска да ги поддържа. След като през юли 2008 г. агенцията "Военни клубове и информация" е закрита, едното от беемветата е дадено за разпореждане на Военна полиция, другото започва да вози шефа на дирекция "Протокол" във военното ведомство.
Не е ясно какви други истории се крият зад двете БМВ-та. Сега обаче нито Стоян Стоянов иска да коментира сериозно темата, нито военният министър Николай Свинаров. "Стига с тия беемвета, пишете каквото искате. Аз не съм купувал нищо", коментира вчера Стоян Стоянов. Николай Свинаров не вдигаше телефона си в продължение на часове вчера. Веселин Близнаков също не вдигаше двата си телефона.
Историята с беемветата обаче е сладка романтична приказка в сравнение с други далавери във военното министерство. Проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция е установила нарушения за общо 8 млн. лв. в агенцията "Социални дейности". Ревизионният акт е връчен на шефовете й. 5 млн. от тях висят на шията на Стоян Стоянов, а още 3 на секретаря на агенцията Иван Иванов. Стоянов продължава да е шеф на агенцията, след като сегашният военен министър Николай Младенов уволни директора Мери Саханджиева. Тя пък спряла храненето на военни пенсионери в клубовете в страната.
Екип на "Стандарт"

1 коментар:

  1. А аз си мислех,че военните са читави хора...Признавам,че ме смущаваше начинът,по който се кипри,като говори,но си мислех,че демонстрира фамилията си.Но чак розови вратовръзки...

    ОтговорИзтриване