Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Меркел заплаши Иран с нови санкции..


Канцлерът на Германия Ангела Меркел предупреди Иран, че ще понесе нови международни санкции, ако до септември не покаже склонност да ограничи атомната си програма. След среща с Меркел в Берлин израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че е време върху Техеран да бъдат наложени такива мерки, които да "парализират" възможността му да създаде атомно оръжие.

"Мисля, че най-важното нещо, което може да се направи, е това, което американският държавен секретар Хилари Клинтън нарече "парализиращи санкции". Възможно е да се окаже истински натиск, истински икономически натиск, върху този режим, ако големите световни сили се обединят", добавя Нетаняху.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху е на официално посещение в Германия. Вчера той се срещна с федералния президент Кьолер. Това е първата визита на Нетаняху в Берлин след избирането му за министър-председател на Израел.

Германският канцлер Ангела Меркел засили днес натиска върху Израел по въпроса за замразяването на строежа на еврейски селища на Западния бряг и настоя за възобновяване на близкоизточния мирен процес, предаде Ройтерс.

Засега Израел се противопоставя на призива на американския президент Барак Обама за прекратяване на строежа на селища в окупираните теротории, с което да съдейства за подновяване на мирните преговори, посочва Ройтерс. Палестинският президент Махмуд Абас заяви, че ще седне отново на масата за преговори само ако Израел замрази строителните дейности на Западния бряг.

Нетаняху повтори няколко пъти, че е готов да започне разговори с палестинците. "Надявам се, че след един-два месеца ще можем да възобновим преговорите", каза израелският премиер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар