Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Кабинетът се отказа от двата лизингови самолета..


Прекратява се договорът за доставката на два употребявани самолета Airbus А319 за нуждите на Авиоотряд 28, съобщи министърът на транспорта, телекомуникациите и съобщенията Александър Цветков на пресконференция след заседанието на Министерския съвет, цитиран от БТА.

Финансовият министър Симеон Дянков допълни, че правителството ще трябва да намери друг начин да лети, тъй като самолетите ще бъдат върнати.

На заседанието министърът е информирал правителството за извършената проверка по сделката. Материалите ще бъдат изпратени в прокуратурата, допълни той.

По думите на министър Цветков, в бюджета на Министерството на транспорта (МТ) няма средства за погасяване на вноските.

В петък трябва да бъде внесена следващата вноска от 2.8 млн. лева, но средства за това плащане не са предвидени, отбеляза министърът.

Авиоотряд 28 средно годишно извършва 25-27 полета и разполага с два собствени самолета.

През миналата година в Министерството на транспорта е извършена процедура по Закона за обществените поръчки, при която са допуснати някои нарушения, отбеляза Цветков.

Установено е, че е имало предложение на фирма, чието име министърът не пожела да каже, е подала по-изгодна оферта за закупуване на нови самолети, докато тези са хем втора употреба, хем по-скъпи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар