Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Земи на училища продадени за жълти стотинки..


Министър-председателят Бойко Борисов обяви във Варна, че вчера са му докладвали, че са били обединени всички земи на училищата в селското стопанство и са продадени за жълти стотинки. “Земи в кв. „Галата” и имоти на варненски училища са били заменяни и продавани за жълти стотинки. Ако е вярно, това ще е по-голяма далавера от замените с гори”, посочи Борисов. В морската столица той присъства на тържествата, посветени на 130-тата годишнина на българските военноморски сили.

Премиерът бе категоричен, че със сигурност ще има осъдени. “Не съм съдия, но със сигурност ще има, защото съдебната система е разбрала какво искат от нея от ЕС. Аз виждам промяната в тях”, заяви Борисов и допълни: “Днешният празник няма да го разваляме с това какво са правили ония разбойници през годините, но видяхте заменките на гори, половината “Галата” са взели. Виждате, че едно по едно нещата вървят, всички заработиха много добре, така че следващите два три месеца те ще си получат заслуженото”.

В петък, 7 август, прокуратурата повдигна обвинение срещу бившия председател на държавната агенция за горите (ДАГ) Стефан Юруков. Той е обвинен по член 220 от Наказателния кодекс - за сключване на неизгодна сделка. Става въпрос преди всичко за замяна на горски фонд край Созопол. Това е и първото обвинение срещу представител на предишното правителство.

Законът предвижда до 5 години лишаване от свобода за такава проява. Стефан Юруков бе председател на Държавната агенция от 25 септември 2007 година. Той бе сменен на първото заседание на правителството на Бойко Борисов от Георги Костов. Пред “Всеки ден” Стефан Юруков призова през отиващата си седмица да спрат спекулациите по отношение замените на гори и посочи: ”Каквото е било разписано в Закона, съм го направил”.

Новият ръководител на Държавната агенция за горите Георги Костов обяви днес по националното радио, че предшественикът му няма как да е предприемал определени действия, без върху него да е упражняван политически натиск. “Смятам, че разследването не трябва да приключи на това ниво, а да се потърси по-високото политическо ниво. Във всички случаи, председателят на Държавната агенция по горите може да откаже една или друга сделка, т.е. след големия медиен шум, който се вдигна, след протестите на неправителствените организации през цялата минала година и до средата на тази година той е можел да прекрати тази дейност. Очевидно натискът отгоре върху него е бил много по-силен”, каза Георги Костов по БНР.

Днес във Варна министър-председателят, който бе придружаван от министъра на отбраната Николай Младенов и от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, обяви, че ще се направи всичко възможно да се построят новите корвети за българската армия във Варна и за целта се полагат усилия да се съберат необходимите пари. Попитан, възнамерява ли правителството да осигури чисто нов кораб за ВМС, премиерът заяви, че при посещението му на кораба “Цибър”, офицерите сами са посочили, че това е най-добрият кораб и по никакъв начин не ги дразни, че той е “втора ръка”. Бойко Борисов поздрави за празника на ВМС всички адмирали, моряци, старшини, близките и роднините им. “Пожелаваме им да са живи и здрави и Свети Никола да е с тях да ги пази. Военнослужещите във Военноморските сили са добри момчета и професионалисти, корабите са също добри и доказани. Разбира се ще продължим да ги модернизираме - това е наш ангажимент”, допълни министър-председателят.

vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар