Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Президентът Първанов категорично подкрепи изграждането на АЕЦ Белене..


Президентът Първанов заяви в Пловдив, че не знае кой е министърът от кабинета на Станишев, който е даден на прокурор, но за него е много важно да се изясни въпроса за наследтвото и обективно да покаже истината в нейната пълнота. Първанов изрази категорична позиция за реализиране на АЕЦ Белене и другите големи енергиините проекти в страната.

Президентът отказа да коментира новото първите стъпки на новото правителство.

Георги Първанов, президент на Република България: "За мен е много важно, това искам да кажа, че е важно не просто да се установят пробойните там, където ги има - по-малко събрани приходи, какъвто е случаят в много страни по света, в това число и в Европа, но и да има един ясен антикризисен план. Това все още не ми достига и се надявам някъде тайно в кабинета да се работи, защото не е просто достатъчно да се запълнят тези дупки. Много важно е да има мерки, които да стимулират производството, да се стимулира потребелението, защото и по теория, и по практика това е нормалният начин за излизане от криза.”


Първанов предупреди, че е възможно отново да имаме проблеми с доставката на природен га.

Георги Първанов, президент на Република България: "Аз много пъти съм казвал, че не бива да има никакво колебание относно реализацията на този проект. Много важно е да се види каква е неговата ефективност, да се потърсят допълнителни механизми за ускоряването на проекта. Има една стара моя идея, която надявам се правителството да приеме и да погледне благосклонно, за включването на други съседни страни в този проект."

Президентът съобщи, че що се отнася до съдебната система, вече е разговарял с Боюйко Борисов и министрите му да свикат през септември Консултативния съвет по национална сигурност и да обсъдят препоръките от Брюксел.

http://infocenter.bnt.bg/

Автор: Сашка Пушкова

Няма коментари:

Публикуване на коментар