Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Дянков: Излизаме от кризата напролет


Правителството на Станишев не е връщало ДДС, за да прикрие нарастващия бюджетен дефицит. Невърнатият данък добавена стойност е 620 млн. лева, обяви вчера в Бургас финансовият министър Симеон Дянков.
За месец откакто са на власт ГЕРБ са върнати 340 млн. лева, каза Дянков и посочи, че целта на кабинета е да се подпомогне бизнеса.

Според финансист №1 новото правителство е успяло да свърши някои важни неща, сред които той посочи ускореното връщане на ДДС и изработеното от ведомството му постановление за намаляване на административните разходи с 1 млрд. 100 млн. лева.

Дянков прогнозира, че България ще излезе от кризата следващата пролет - между април и май 2010 година, когато ще се усетят и първите признаци на растеж на икономиката.

Той допълни, че кабинетът усилено работи за законодателни промени, които да подпомогнат бизнеса. Ще се промени законът за обществените поръчки, в които да могат да участват и нови, и малки фирми, които досега са били дискриминирани.

Нова агенция ще се занимава с държавните предприятия, за да няма конфликт на интереси между тях и правителството, обяви вицепремиерът.

АСН

Няма коментари:

Публикуване на коментар