Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Служител на ДАНС е укривал сръбски гражданин, който е прострелял български граничен полицай ..


София. Служител на ДАНС е укривал сръбски гражданин, който е прострелял български граничен полицай на осми август. Това каза на пресконференция в МВР министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде репортер на Агенция “Фокус” . Цветанов подчерта, че служителят не е бил натоварен с оперативни функции в ДАНС. Той е бил баща на съпругата на сръбския престъпник. Бащата вчера си признал всичко и това е дало основание на органите на реда да предприемат мерки по задържането му. По думите на министъра на вътрешните работи без съдействието на сръбските органи задържането би било невъзможно.
Към момента сърбинът е задържан за 72 часа за престъплението и за незаконно преминаване на българската граница. Цветанов заяви, че ще се иска постоянна мярка за неотклонение.
Веселина ФОТЕВА

Агенция “Фокус” припомня:


8 август 2009 г.
Граничен полицай е настанен в болница с прострелна рана в крака. Инцидентът е станал към 16,00 часа в района на с. Габер, където пострадалият живее.
По първоначална информация докато се прибирал към дома си, 45-годишният служител на ГПУ - “Драгоман” забелязва непознат мъж със съмнително поведение. Полицаят отива до граничния пункт и заедно със свой колега се качват в колата и се връщат обратно – намерението им е да спрат мъжа и да извършат проверка. В момента, в който отварят вратата на автомобила, непознатият стреля с неизвестно засега оръжие и успява да избяга. Граничният полицай е ранен в крака и е настанен за лечение в болница.

10 юли 2009 г.
Полицаят Любомир Митов е тежко ранен след престрелка между полицейски патрул и престъпна група край Своге. Митов е приет във Военномедицинската академия в София с опасност за живота, травматичен шок, над 2 и половина литра кръвозагуба. На 12 август той почива.

9 юни 2009 г.
Полицай от софийското Първо РУ е намерен прострелян около 23 часа в автомобил на пътя София-Самоков в района на село Пасарел. До тялото на 37-годишния А.А. е открит нерегистриран пистолет "Валтер". От края на април тази година полицаят е временно отстранен от служба поради извършващата се дисциплинарна проверка на неговата работа. Материалите за инцидента с простреляния полицай са докладвани на прокуратурата. Разследването е поето от НСлС.

9 май 2008 г.
Служител на областната дирекция "Полиция" в Добрич е намерен прострелян в градския парк. Той се се е прострелял сам със зачисленото му служебно оръжие. Полицаят е открит от жена, която сигнализирала в дирекцията. Служителят /27 г./ е прострелян в корема и веднага му е направена животоспасяваща операция в многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Военната прокуратура във Варна разследва обстоятелствата около инцидента. По време на инцидента полицаят не е изпълнявал служебни задължения.

26 февруари 2007 г.
Мъж е намерен прострелян в апартамент в блок 221 в столичния квартал "Надежда".Мъжът е закаран в болница с опастност за живота. Според първоначална информация мъжът се е прострелял сам. Той е полицай в Седмо Районно полицейско управление.

17 февруари 2007 г.
41-годишен служител на РПУ – Велики Преслав е прострелян по невнимание от свой приятел. Злополуката станала към 0.30 часа пред Ловния дом в село Върбица.
Служителя на реда присъствал на тържество. Той оставя на съхранение личното си оръжие при приятеля, който го придружава. Когато решава да си тръгне от тържеството и да прибере оръжието си, при подаването му е възпроизведен случаен изстрел. Куршумът преминава през ръката на полицая и се врязва в областта на корема му. Простреляният е настанен в болницата в Шумен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар