Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Предвиждат законодателни промени за създаване на общинска полиция..


В управленската програма на ГЕРБ като акцент е изведена сигурността на гражданите - личната и на тяхното имущество, заяви снощи в Никопол пред репортер на БТА председателят на парламента Цецка Цачева.

В отговор на въпрос тя посочи, че се предвижда това да се случи в най-краткосрочен план, с общинска полиция или структура, в системата на МВР, което налага законодателни промени в тази насока.

МВР има готовност в най-кратки срокове - това означава дни - да внесе в парламента изменение на допълнение в закона за МВР, което във всички случаи ще бъде по посока на разширяване на пълномощията и, по-скоро, укрепване на връзката между общинските кметове и кметовете на населени места и служителите на МВР, посочи Цачева.

Ние смятаме, че когато служителите на МВР са по-близо до местните структури на властта, биха могли да отреагират много по-експедитивно на повикванията, а оттам - и качеството на сигурността, която всички ние като граждани очакваме, неминуемо ще бъде по-добро, посочи Цецка Цачева.

Под патронажа на председателя на парламента в Никопол снощи бяха открити тридневни празници на града, с които се отбелязват 1840 години от възникването на крепостта край река Дунав и 950 години от обявяването на селището за град.

Няма коментари:

Публикуване на коментар