Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Пращаме в Чикаго консулка по прашки..


Голата Лила ще обслужва българите от 14 щата



Макар и на хиляди километри от родината, най-голямата българска общност в чужбина, тази в Чикаго, има нов повод за радост.

След многобройните фолк певици, които гостуват отвъд океана, нашенците в многомилионния град вече имат и нов консул.

Това е Лила Георгиева, която си спечели скандална слава преди две години, като пусна свои актови снимки в интернет пространството. Пред електронното издание www.Eurochicago.com тя разказва, че функциите на консул в Генералното консулство на Република България в Чикаго изпълнява от 17 юли. "За първи път съм в САЩ и се радвам, че именно от Чикаго, града с най-многобройна българска общност в Америка, са и първите ми впечатления. Бих искала да подчертая, че българската общност тук има много голям трудов и интелектуален потенциал и за мен е чест да работя за защита правата и интересите на сънародниците ни. Искам да ви уверя, че консулската служба и за в бъдеще ще продължи да оказва пълно съдействие в рамките на своите правомощия", споделя 30-годишната дама, която миналия месец вдигна сватба с дългогодишния си приятел. Върху крехките плещи на Лила пада голяма отговорност, тъй като Генералното консулство обслужва общо 14 щата - Колорадо, Айова, Илинойс, Индиана, Канзас, Мичиган, Минесота, Мисури, Небраска, Северна Дакота, Южна Дакота, Охайо, Уисконсин, Уайоминг. Тя ще е подчинена на Валентин Дончев, който замени на поста генералния консул Иван Сотиров. Той беше и първият български дипломат в Чикаго, след като през 2005 г. там беше открита дипломатическа мисия.

Макар и постъпката на Лила от преди две години, когато на сайта си определи дипломата като човек, който "ти казва да идеш на п...а си майчина по такъв начин, че нямаш търпение пътуването да започне", да не беше особено зряла, днес тя отговаря на критиките, че е твърде млада за консулския пост, като заявява, че "младостта е условно понятие и невинаги е пряко отражение на физическите години".
"Човек трябва да запази качествата на младостта, за да се учи и развива бързо, в същото време да се придържа към разумността на 30-те години, в които и аз навлизам, като взима решения, основани на рационалността, и успешно да заимства от опита на по-възрастните", казва още Лила.

През 2007 г. тогавашната референтка за Гърция и Кипър в "Консулски отношения" във външно министерство пусна доста предизвикателни снимки в собствения си сайт и разбуни духовете. Дамата вероятно е наследила артистичната натура и желанието за изява пред публика от своя баща, известния актьор Ангел Георгиев-Ачо, коментираха в кулоарите на МВнР колегите й. Лила си беше спечелила слава на екстравагантна заради начина си на обличане. Сред любимите дрехи в гардероба й бяха минижупите, оскъдните горни дрехи и високите токове. Сайтът, на който Лила лъсна в оскъдно облекло LILAANGEL.COM, пък беше скоропостижно свален от неизвестен администратор. Вдигна се и шум дали медиите са получили разрешение от фотографката - Десислава Генкова-Елриша, да публикуват снимките, без да се взема предвид фактът, че те са пуснати на няколко сайта в интернет и всеки, който има интерес, има достъп до тях, включително и в момента.

Иначе Лила може да се похвали със завидна биография предвид крехката си възраст. Тя е завършила политология в Софийския университет през 2002 г. и магистратура по политология и международни отношения в лисабонския Univercidade Catolica две години по-късно. Любопитното е, че още щом е взела родна тапия, веднага заминала в Португалия на работа в посолството ни там. Твърди, че до 2003 г. е отговаряла за протокола, а до 2004 г. - секретарка на тогавашния ни посланик Альоша Неделчев. От 2005 г. е на работа в МВнР.
Заради предизвикателните снимки и остри реплики обаче Лила Георгиева беше наказана дисциплинарно от министър Ивайло Калфин с "отлагане на повишението в ранг до една година". Сега обаче, когато наказанието е зад гърба на Лила, тя е готова да покорява нови дипломатически върхове и да се развива професионално.

paper.standartnews.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар