Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Процесът срещу Марио Николов се възобновява


Процесът срещу бизнесмена Марио Николов и още осем души, с който демонстрираме пред Брюксел воля да се преборим с източването на еврофондовете, ще бъде възобновен през есента. Това дело, както и редица други бяха временно спънати от похода на клиенти на Темида към парламента.

Както знаете, кандидат-депутатите получават имунитет за времето на кампанията. Повечето от тях обаче така и не влязоха в парламента. По част от спрените дела вече има насрочени съдебни заседания. След съдебната ваканция освен Марио Николов, и Александър Томов ще седне отново на подсъдимата скамейка за далаверите в ЦСКА и Кремиковци. Висящ е въпросът обаче с бившия земеделски министър Венцислав Върбанов, който вече е депутат. За да продължи процесът срещу него, ще се наложи главният прокурор да поиска имунитета му.

Божидар Джамбазов - заместник-градски прокурор на София: "Не разбирам, ако някой направи престъпление извън службата си, защо да не може да носи наказателна отговорност. Този въпрос е по-скоро политически - имунитетът е нещо, което пречи на работата на прокурорите и няма как да сме съгласни с него."

Няма коментари:

Публикуване на коментар