Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Красимир Райдовски: Не ДС, а Луканов "хранеше" сегашните медийни магнати..


"Защо мислите, че едно време е било невъзможно да се вземе кредит, за да се направи медия. Смятате ли че всичките, които днес са собственици на медии, са сътрудници на ДС?! Валери Запрянов някой някъде да е казал за него?! И той е собственик на медия. Пак повтарям, парите, давани на тези хора , не са били с протекциите на Държавна сигурност или че тези хора са били сътрудници на Държавна сигурност. Парите ги раздаваше Андрей Карлович Луканов", каза в предаването на БНР "Деконструкция" бившият служител от разузнаването и шеф на кабинета на Жан Виденов Красимир Райдовски.

Той допълни, че едва ли някой, примерно по отношение собственика на Дарик радио Радосвет Радев, е отишъл да го заплашва и да му казва: "Ей, ти, внимавай, щото аз нося твоето дело и с него по главата", информира агенция Кросс.

Според Красимир Райдовски такова нещо няма. По принцип, обектът журналист и то добрият журналист е изключително ценен източник на информация и то най-вече на политическа. Истината е, че тези хора са били цвета на българската журналистика - най-добрите и комбинативни в професионално отношение. И те са успели на базата на своя професионализъм да направят това, което са днес. А Държавна сигурност е подходила към тях точно по тези признаци.

"Пари се даваха, но критерият бе друг. По-скоро се гледаше личното послушание. Единственото хубаво нещо в този идиотски т.нар. Закон за досиета е, че може би доказаха вече наукообразно собствеността върху електронни медии на Гергов без да има това законно право. Защото той е рекламен бос", продължава Райдовски.

И допълва: "Карлович /Андрей Луканов/ ненавиждаше Държавна сигурност. Защото за Карлович имаше информация, че са го прищипали от ЦРУ много отдавна. Още по времето в Женева. Беше викан генерал Величков, когато Карлович е студент в Москва и руснаците му размахваха пръста, че оня не излиза от американското посолство бидейки студент в Москва. Карлович мразеше Държавна сигурност, но той използваше служители на Държавна сигурност. Както и господин Костов. Той имаше трима или четирима съветници - мои колеги от Държавна сигурност. Единият бе съветник по спорта. Сега някои ще се опитат да изкарат че Държавна сигурност е виновна за земетресенията и световната революция. По-важен е моралът на хората. След 20 години преход символ, емблема на българската посредственост е Парламента. А там е елитът на нацията. По-скоро парламентът за мене е като едно предаване по една телевизия "Огледала" - един куп празни приказки се говорят, а другите си размахват новите тоалетчета. Сега, като извадиха делата на всичките тези хора, истинските мъже казаха : "Майната ви, това вас не ви интересува. Било каквото било". Някои други започнаха да се оправдават. Тези хора се оказва, че никога не са били искрени ", завършва Красимир Райдовски.

Няма коментари:

Публикуване на коментар