Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Първанов и Зорка се вихрят в латино фиеста


Черпят го с тръстикова ракия и бразилска пача

Президентът Първанов и съпругата му Зорка се включиха в бразилско парти край морето. Първата двойка присъства на официална вечеря в дома на почетния консул на страната на футбола и кафето във Варна Михаил Михов. Поводът беше откриването на втория фестивал на бразилската култура в морската столица. Домакин на вечерта беше и посланикът на Бразилия у нас Негово Превъзходителство Паоло Воловски.

Гостите бяха посрещнати в градината от млади момичета в изящни тъмночервени рокли. Хостесите поднасяха чаша кайпириня с много лед. Кулинарната фурия Мара Алкамин изненада всички с деликатес, който приготвя от два дни преди партито. Блюдото се прави от 45 продукта - агнешки и свински ребърца, португалска наденица, няколко вида тиквички, зеле, грах.

За гостите имаше и бразилска пача - фейжоада, ястие от черен боб със свински крачета и опашки. Изтънчената латинокухня опитаха още Варненският митрополит Кирил и бившият външен министър Иван Станчов.

В знак на уважение към домакините дипломатът беше облякъл жълтата фанелка на фестивала. Той показа с гордост трите си внучета на президента и първата дама. Сред гостите бяха още Левон Хампарцумян, шеф на "УниКредит Булбанк" и зам. главният прокурор Камен Ситнилски.

По неофициална информация президентската двойка ще почива цяла седмица в резиденция Евксиноград. Другата неделя Първанов ще посрещне парада на празника на Военноморските сили на Морска гара - Варна.

Кръстина Маринова

Няма коментари:

Публикуване на коментар