Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Спрягат Танов за шеф на ДАНС


Сертов твърдо напуска, премиерът казва наследника му утре


СОФИЯ. Родното ФБР ще има нов шеф още в началото на новата седмица. Досегашният директор на ДАНС Петко Сертов е подал рапорт за напускане по време на петъчната среща с премиера Бойко Борисов, когато се отчете за дейността на агенцията, научи "Стандарт". Очаква се утре Борисов да обяви лично новия титуляр. Две имена са най-спрягани за поста, признаха източници от ГЕРБ.
Като фаворит се сочи бившият антимафиот N1 ген. Ваньо Танов, а още от миналата седмица бе лансиран Цветелин Йовчев. Бившият началник на дирекция "Контраразузнаване" в агенцията бе отстранен заедно с Иван Драшков, който бе зам.-шеф на родното ФБР. Драшков си отиде заради скандала с разработките "Лиана" и "Галерия". Брат му Петър пък беше замесен в сделка с общински имоти, при която е бил фалшифициран подпис на тогавашния столичен кмет Бойко Борисов. "Шансовете на Йовчев са малки заради близостта с Драшков", коментираха висши полицаи. Танов вчера нито отрече, нито потвърди версията, че е канен за наследник на Сертов. "Все още не знам за себе си. Нещата са доста сложни в тази система. Докато не се обяви официално оставката на Петко Сертов, няма как да се мисли за ново назначение", лаконичен бе Танов пред "Стандарт".
В Министерския съвет до късно вчера нямаха официална информация дали Сертов е подал оставка. "В понеделник всичко ще стане ясно, ще го обявя официално", отсече обаче пред "Стандарт" премиерът Борисов. Той все още не е решил кой точно да стане шеф на ДАНС, но лично ще избере кандидата.
Надя Панкова

Вести
В “Атака” доволни за Сертов
В "Атака" посрещнаха със задоволство оставката на Петко Сертов. "Редно беше", отсече зам.-шефът на партията Павел Шопов. Според него отдавна е трябвало ДАНС да започне да си върши работата. "Създаването на агенцията беше добро като замисъл, но досега тя не изпълняваше правомощията си. Това трябва да се промени", допълни Шопов. Той бе категоричен, че новият началник на родното ФБР трябва да бъде избран и назначен лично от премиера Борисов.

Бивш полицай поема Монтана
Бивш полицай вероятно ще бъде новият областен управител на Монтана, научи "Стандарт".
Това е Златко Тодоров, който бе четвърти в листата на ГЕРБ за парламентарните избори. Той напусна МВР, за да се бори за кметското кресло в града. Името на бъдещия главен секретар на парламента Иван Славчов също се завъртя, както и това на Иван Пешунов. Спрягаха се още Росен Белчев и Христо Кастрев. В София засега фаворит за областен управител е общинският съветник Данаил Кирилов. Другата кандидатура е зам.-шефът на СОС Орлин Иванов. По един вариант предлагат от ГЕРБ за областен във Видин и Търново. За дунавския град е номиниран Пламен Каменов. Христо Христов пък се спряга за Велико Търново.

Няма коментари:

Публикуване на коментар