Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Полицейска операция беше проведена във Велико Търново в защита на интелектуалната собственост


Антимафиоти предприеха вчера акция в изпълнение на Стратегията на МВР и Съвета за защита на интелектуалната собственост към министъра на културата на България за противодействие на този вид престъпност и за защита на интелектуалната собственост и запазените търговски марки.

Вчера служители на сектора „Компютърни престъпления и интелектуална собственост” при ДПОТП-ГДКП, съвместно с колеги от ОДМВР-Велико Търново, под наблюдението на Върховна касационна прокуратура и Районна прокуратура – Велико Търново проведоха специализирана операция на територията на старата столица. Операцията е резултат от сигнал в ДПОТП от „Арсис Консултинг за установено незаконосъобразно използване в търговската дейност на запазените търговски марки Адидас и Найк в търговската мрежа във Велико Търново.

След осъществените оперативно-издирвателни и информационно-аналитични действия са установени магазините и е доказана цялостната престъпна дейност. Извършени са процесуално – следствени действия в пет търговски обекта, като са иззети общо 858 спортни артикула, носещи запазените търговски марки Адидас, Найк и Playboy.

Предотвратени са щети на правоносителите на приблизителна стойност 50 000 евро. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.172 б от Наказателния кодекс на Република България.
Полицейската акция, проведена в сътрудничество и с представители на регионалната данъчна администрация, е първа по рода си на територията на Велико Търново.

От ДПОТП уточняват, че провеждането на подобни операции ще продължи не само през летния сезон, а целогодишно. Целта е предотвратяване на злоупотреби с интелектуалната собственост и пресичане на продажбата на стоки, вредни за живота и здравето и чиято незаконна продажба подхранва сивия сектор и нанася щети на икономиката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар