Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Отстраниха Азер Меликов от "Информационно обслужване"...


Азер Меликов, който е съветник на премиера в оставка Сергей Станишев, е отстранен от поста председател на управителния съвет на "Информационно обслужване" късно снощи. Това съобщи в петък Стоян Денчев от надзорния съвет на дружеството, което брои резултатите на всички избори през последните години. Самият Денчев е предложил отстранявенето.

Меликов нашумя преди евроизборите с регистрацията на сайта www.boykostov.org, с който БСП поведе кампанията си с посланието "Гласуваш за Бойко, получаваш Костов!".

Бившият вицепрезидент на "Мултигруп", бивш депутат от ДПС и секретар на кабинета на Любен Беров Стоян Денчев беше назначен в "Информационно обслужване" на 16 юли. Той съобщи, че надзорът е възложил на прокуристите на компанията да изготвят и доклад за дейността, след който ще се прецени дали са необходими и други действия.

"Решението, така както се изисква по устава на дружеството, беше взето с пълно единодушие. Мисля, че с това свършихме една полезна работа", коментира Денчев. По думите му по-нататъшните действия "ще бъдат съобразени с мнението и на основния мажоритарен собственик на дружеството – държавата в лицето на министъра на финансите".

Веднага след като стана известно, че Меликов е регистрирал сайта, Синята коалиция и ГЕРБ няколко пъти поискаха отстраняването му от "Информационно обслужване", но Станишев, както и финансовият министър Орешарски, отказаха. Тогава представителите на десницата многократно заявиха, че с прякото си участие в предизборната кампания Азер Меликов изпада в тежък конфликт на интереси и, ако не бъде незабавно отстранен, това ще бъде ясен сигнал за опорочаване на изборите и демократичния вот.

mediapool.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар