Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Екзекутираха християнка, разпространявала Библията, в Северна Корея?..


Християнка, обвинена в разпространение на Библията, която е забранена в Северна Корея, била публично екзекутирана миналия месец в комунистическата страна, предаде АП, като се позова на южнокорейски активисти.

33-годишната майка на три деца И Хьон-ок била обвинена също в шпионаж в полза на Южна Корея и САЩ и в организиране на дисиденти, съобщи правозащитна група в Сеул, позовавайки се на документи, с които се е сдобила от Северна Корея.

Децата, съпругът и родителите на И Хьон-ок са били изпратени в политически лагер ден след екзекутирането й на 16 юни, съобщава още БТА. Информацията не може да бъде потвърдена от независим източник. Корейската централна телеграфна агенция не споменава за такъв случай.

Конституцията на Северна Корея гарантира свобода на вероизповеданието, но на практика режимът налага жестоки ограничения върху практикуването на религиите. Американският държавен департамент съобщи в доклад миналата година, че истинска религиозна свобода в Северна Корея не съществува. Според дисиденти 6000 християни се намират в затвор в северната част на страната, като отношението към тях е по-лошо, отколкото към останалите затворници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар