Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Червени размисли: Станишев да си ходи... премиерът в оставка получи директна покана да се оттегли от Александър Лилов


Въпреки че Сергей Станишев премина днес през партийната цедка след като реши да се подложи на вот на доверие, премиерът в оставка получи директна покана да се оттегли от Александър Лилов.

"Ако следваме принципите на демокрацията и повелята на морала, то, независимо как се казва сегашният лидер на партията, би трябвало да се оттегли", каза Лилов пред журналисти той на "Позитано" 20.

Според него трябва да се даде време на Станишев да обмисли своята позиция за това дали да си подаде оставката.

"До конгреса има доста време и аз се надявам да надделее разумът и моралът, тъй като аз цитирах една стара мъдрост – ако загубиш пост, нищо не си загубил, ако загубиш пари – много си загубил, но ако загубиш достойнството си – всичко си загубил", допълни Лилов.

В БСП да няма алтернатива, това е крайно несериозно и абсурдно", определи Лилов.

По-тревожното според него обаче било това, че равносметката на ръководството на БСП за управлението през изминалите 4 години и равносметката на хората се разминават.

Отдавам доста сериозна отговорност за загубата на БСП на изборите на последните изявления на някои лидери на ДПС. Смятам, че те са неправилни по същността си и не са лоялни към нас като стратегически съюз, коментира още Александър Лилов.

"Аз съм член на Националния съвет, но този Национален съвет благослови един куп решения тихомълком и без дебати, водени от псевдосъображения за лоялност, а за това отговорност се носи. Националният съвет е могъл тези неща да ги спре, да ги предотврати, да ги модифицира и т.н. и за мен това е европейско поведение. Този Национален съвет има малко спорна легитимност пред самата партия след тези демонстративни листчета, които се раздаваха на конгреса, и то от няколко посоки", каза пък Татяна Дончева.

По думите й - има два големи проблема в БСП във вътрешен план и две ключови думи - и те са корупция и етнически модел. Дончева заяви, че БСП трябва да покаже непримиримост към корупцията, към своята и към чуждата, както и да покаже равен аршин и стремеж това да не бъде "просто низ от дела и хвърляне на хора на тълпата".

"Желанието и безусловната нужда за промяна в дейността, политиката, в организацията на БСП, е заявено и се споделя от всички, включително и от ръководството на партията", обобщи пък Цвятко Цветков, член на Националния съвет на БСП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар