Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Цветанов погва мафията! Бонус до 50 хил. лева за спецекипите на МВР..


Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще работи с ръководството на МВР за законодателни промени, които да възстановят главна дирекция "Борба с организираната престъпност" /ГД БОП/ в първоначалната й компетентност.

Министър Цветанов каза, че ще бъде създадена работна група между юридическите отдели на ДАНС и МВР, чиято цел е отпадането на дублиращите им функции.

Министърът посочи, че през 2008 г., когато са били реформите в ГД БОП, никой не е потърсил мнението на служителите.

Той каза, че в бъдеще винаги ще търси мнението на служителите на различните дирекции на МВР при евентуални реформи.

"Работна група от юристи на МВР и ДАНС ще работят, за да отпаднат дублиращите функции на родното ФБР и силовото министерство", каза Цветанов.

Той посочи, че е прочел болка в очите на подчинените си, но и желание да работят. "Всяка една законодателна промяна ще бъде съгласувана с мнението на служителите в МВР", допълни Цветанов. Министърът си обяснявал демотивацията във ведомството с орязаните правомощия на служителите от страна на старото политическо ръководство.

Нови разпоредби за изискване на разпечатки от мобилни телефони ще има в края на август, когато ще бъде внесено предложение до парламента. Сега, ако в дадено разследване е нужна разпечатка, тя се изисква след съдебно решение, а мобилните оператори бавят предоставянето й с месеци.

Промяната ще цели след издаване на съдебното решение мобилният оператор да реагира веднага.

Ревизия в подразделенията на МВР стартира от днес министърът. Цветанов е разпоредил инспекция в Националния институт по криминалистика и криминология. Новият вътрешен шеф подчерта, че ще бъде бъде безкомпромисен, ако има нарушения.

Скоро тръгват и проверки на всички обществени поръчки във вътрешното ведомство. Цветанов даде за пример покупка на хеликоптер за нуждите на МВР за 10 милиона лв., след която се наложило да бъде монтирана сензорна система за 3 милиона плюс допълнителни резервни части за още 3 милиона. Проверката ще установява кой от МВР е участвал в техническото задание по тази обществена поръчка.

Бонус до 50 хил. лева пък е възможно да бъде даден на специализираните екипи, в които ще участват представители от МВР и прокуратурата.

Наградата ще бъде давана на разследващите тогава, когато се стигне до осъдителни присъди по даден случай.

Според Цветанов е възможно работата на екипите да започне от септември, дори да няма законови промени за това дотогава. По думите на главния прокурор в този срок ще бъде ясен и съставът на екипите.

Една от основните задачи на екипите ще бъде това, което произтича от доклада на ЕК. Очевидно досегашният опит се схваща като недостатъчен и екипите няма да бъдат временни, каза Велчев.

Министър Цветанов засега ще работи само с двама заместници, като единият от тях ще бъде Веселин Вучков.

Цветанов заяви, че е получил от лидера на РЗС Яне Янев сигнал за отправена му заплаха. Става дума за заплашителен SMS, уточни министърът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар