Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Факти за Facebook..


Оригиналното име на Facebook в началото е било TheFaceBook.

Facebook e изграден на базата на технологиите PHP-MySQL и може би е един от най-популярните уебсайтове изградени с PHP в света.

Основател и изпълнителен директор на Facebook е 24 годишният Марк Зукерберг. Марк и 3-ма от неговите съквартиранти, създават Facebook по време на обучението си в Харвардския университет.

Сайтът бележи началото си на 4-ти февруари 2004 година, като първоначално е статртиран направо от колежанската им стая. По късно... Списание Форбс нарича Марк "най-младият в света "self-made" милиардер" със състояние на стойност около 1,5 милиарда долара.

Първият инвеститор на Facebook е 41 годишният американски предприемач и съосновател на Pay Pal Питър Тиел. Tой заявил първоначалната си инвестиция в социалната мрежа през юни 2004 г., като вложил 500 000 долара и доколкото е известно, Питър все още притежава акции на Facebook. Още нещо... Според Форбс Питър Тиел също е "self-made" милиардер.

В рамките на 3 години след стартирането си, Facebook избутва конкуренцията и става най-голямата социална мрежа в Интернет.

Към края на 2007 г., след като всички други големи компании инвестират във Facebook, Microsoft прави контакт със собствениците на сайта и предлага инвестиция в рамер на 500 милиона долара, в замяна на 5% дял в дружеството. Собствениците на Facebook първоначално отхвърлят предложението но, на 24 октомври 2007 от Microsoft обявиха, че са закупили 1,6% от Facebook за сумата от 246 милиона долара.

През декември 2007 г. до около края на месец януари на 2008 г., Facebook отчете първия си спад на посетителите през 4 годишната им история, който се дължи най-вече на прилагането на спам в рамките на сайта. Същото проучване показа също, че Facebook има дневно над 70 милиона активни потребители. От които най-вероятно си и ти и четеш това, след като си отворил линка във фейса.

Ежедневно броят на снимките, качени на сайта, е над 14 милиона.

Името на социалната мрежа, винаги е било "Facebook" (след онова вече споменато TheFaceBook), но през август 2005 г., официално стана Facebook.com, когато закупуват уеб адреса за сумата от 200 000 долара.

В края на септември 2006 година след преговорите с Yahoo, се носят слухове, че те предлагат 1 милиард долара да изкупят Facebook, отговорът на Google не закъснява... и е предложение за 2 милиарда долара. Собствениците на Facebook осъзнават, че ще изкарат повече пари в дългосрочен план и отхвърлят и двете оферти.

През март 2008, Facebook има над 500 служители на пълно работно време. Общата стойност на компанията според някои източници, вече надхвърля 15 милиарда долара.

men.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар