Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Бързият секс не помага на здравето!


Краткият полов акт се отразява негативно на здравето на човека. Това твърдят английски биохимици, които изчислили минималното благоприятно време за секс. В хода на експериментите си те доказали, че положителното въздействие на секса върху човешкия организъм започва едва на 31-та минута. Защо?

Във всички тъкани и органи на организма в спокойно състояние протича синтез на така наречените свободни радикали. Те представляват сегменти на протеините и имат способността да хващат молекулите на кислорода. Особено „изгладнели“ са радикалите в момент на сериозно физическо и психическо натоварване. Използвайки случая, те се натрупват в организма и изяждат вътреклетъчния кислород, като самите пускат цяла каскада химически реакции, които нанасят вреда на организма. Резултатът е възникване на различни заболявания – от язва на стомаха до импотентност и бързо стареене на клетките.

Един от добрите способи за решаване на проблема се оказва сексът. Той, както вече стана ясно, неутрализира свободните радикали. Сексът е като пречиствателна станция за тези радикали. Но за това е нужно заниманието в леглото да продължи по-дълго. Само в такъв случай в кръвта може да започне освобождаване на хормони, охраняващи кислорода и явяващи се врагове на свободните радикали.

Отбелязано е, че хормоните започват да се натрупват в организма на човека през първите минути на заниманията с любов. По тази причина даже предварителните ласки може да се считат като начало на битката с радикалите. Но решаващият удар по тях настъпва между 30-та и 40-та минута на любовната игра. За мнозина обаче такъв маратон е непосилен. Сексът е подобен на сервиз за компютри за тялото :-)

И отчитайки това, учените дават съвет сексът да бъде по-рядко, но да бъде по-дълъг. Защото дългият секс не само охранява организма от радикалите.

?Диабетиците например, трябва да разтегнат любовните занимания до 45 минути. За това време кръвта успява да освободи фермент, близък по действието си на инсулина. И така излишната захар се неутрализира.

?За болните от пиелонефрит най-доброто време за любов е 40 минути.

?За болните от остео-хондроза (заболяване на гръбначния стълб) – 55 мин.

?За язваджиите -1 час. Страдащите от гастрит -1,10 час.

?За болните от ангина -1,20 ч.

?А за оплакващите се от ставни болки -1,30 ч.

?За страдащите от косопад трябва около 1.10 ч.

intimno.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар