Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Истанбул лекува раните от природното бедствие..


Истанбул лекува раните от природното бедствие, което порази европейската част на мегаполиса и тракийския регион. 31 са жертвите, 26 в Истанбул и 5 в град Текирдаа, 9 души са в неизвестност, каза премиерът Ердоган на специална пресконференция, в сформирания кризисен щаб в Истанбул. Той благодари за положените от страна на спасителите усилия.

За съжаление между жертвите има и един български гражданин, а турските тв канали съобщиха и за един спасил се шофьор, български турчин, Реджеп, който обясни пред твкамери, че имал семейство с 3 деца в България и спял в кабината на тира на паркинга, когато връхлетяла водната стихия. "15 години пътувам между България и Турция, но ад като вчерашния не съм преживявал, каза той".

Обстановката в Истанбул се нормализира, бързо се разчистват пораженията, нещо, което е обичайно за турците, възстановено е движението по магистралите, които вчера бяха заляти от водите. Държавата отпусна 2 млн.турски лири за пострадалите.

На около 90 млн. долара се изчисляват щетите. В наводнените региони плъзнаха мародери, полицията обезвреди група от около 90 души, които влизали в наводнените жилища и ограбвали покъщнината.

Днес дъждът спря. Но утре, петък, пак се очакват силни валежи, в посока към азиатската част на страната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар