Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Камерите не са заснели Джок Полфрийман в момента на убийството..


Уличните видеокамери не са заснели физическата разправа, довела до убийството в центъра на София 20-годишен младеж Андрей Монов в края на 2007 г. Това стана ясно в понеделник след като състав на Софийския градски съд прие част от експертизите по делото, в което обвиняем е австралийският гражданин Джок Полфрийман на 21 години.

Вещото лице по експертизата на видеозаписите Йордан Далуков заяви, че качеството на заснетия материал е много лошо и на мястото на трагичния инцидент се виждат само сенки.

Видеоматериалите са събрани от шест улични камери, разположени от подлеза на "Булбанк" до кръстовището на бул. "Ал. Стамболийски” срещу църквата "Св. Неделя”. Монов бе убит пред сградата на Министерството на здравеопазването.

Експертът добави, че може да е имало словесен контакт на лица от групата на Монов, защото записите показват как групичката около Полфрийман внезапно променя посоката си на движение и се връща към групата българи, сред които е бил и убитият. Уличните камери обаче не могат да записват звук.

В началото на миналата година от МВР се похвалиха, че техните улични камери са толкова добри, че са заснели убийството на Андрей Монов. От полицията тогава заявиха, че се виждат лицата на всички участвали в конфликта.

Самият Джок Полфрийман отрича вината си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар