Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Министър Трайков: Държавата се "самоизпързаля" за Панаира в Пловдив


Седем сигнала за нарушения в търговски дружества са изпратени до прокуратурата, съобщи министърът на икономиката Трайчо Трайков. Злоупотребите са ощетили държавната хазна с милиони.

Сред скандалните сделки са приватизацията на Завода за съобщителна техника в Благоевград, продажба на терен до язовир "Огоста" и договори за свободните зони в Свиленград и Русе. Сериозни злоупотреби вече изплуват и по сделката със 77-те луксозни автомобила, закупени от БЕХ. За закупуването им без обществена поръчка вина ще понесе цялото ръководство, закани се министър Трайков."Поръчката е била разделена на 19 лота, във всеки е имало една фирма, която да се състезава със себе си. Цените на превозните средства пък са по-високи от пазарните" - разясни Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Нарушения са открити и при проверката на Международния панаир в Пловдив. Оказва се, че дружеството дължи на държавата над 1.3 млн. лева, които е трябвало отдавна да бъдат внесени. Както образно се изрази министърът, държавата се "самоизпързаляла" за Панаира в Пловдив.

Още следващата сряда енергийното министерство ще предложи сегашният изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" Ангел Семерджиев да оглави Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Той ще заеме поста на Константин Шушулов, чийто мандат изтича на 10 септември. Преди да оглави газовия оператор през 2007 г., Семерджиев беше член на ДКЕВР в продължение на 6 години и отговаряше за регулацията на газовия отрасъл, съобщава Екип Нюз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар