Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

ДАНС подгони и бившия военен министър..


Родното ФБР подгони и бившия военен министър Николай Цонев.

Спецагенти на ДАНС вече няколко дни проверяват документ по документ всички сделки и обществени поръчки на ведомството. Това съобщиха източници от МО, цитирани от "Стандарт".Проверката тръгнала от мегаагенцията по социални дейности. От нея са изискани договорите за обществени поръчки за ремонти и строителство. Подозренията са, че по примера на Асен Гагаузов и строителното министерство и във военното ведомство има надписани ремонти, твърдят запознати.

"Не мога нито да потвърдя, нито да отрека проверката, не коментирам", заяви говорителят на ДАНС в оставка Зоя Димитрова. Военният министър Николай Младенов не вдигаше мобилния си телефон. Заместникът му Аню Ангелов отсече: Нямам информация. От вас чувам, каза другият заместник на Младенов - Валентин Радев.

Недопустими отклонения на средства е заварил Николай Младенов в МО. 13 млн. лв. от бюджета на ВВС, предвидени за керосин, отишли за изграждане на поточни линии и хангари.

Бюджетът на министерството е продънен, той не отговаря на нуждите за отбрана, възмути се, както АСН информира, по-рано днес Младенов. Той съобщи, че 70 на сто от парите вече са изразходвани. Перото за строителство е 90% изчерпано.

Въпреки съкращенията на средства заради финансовата криза заплатите и социалните придобивки на военните, както и парите за задгранични мисии, няма да се режат, категоричен бе Младенов. Той представи политическия си екип. Освен двамата заместници Ангелов и Радев той е назначил и шеф на кабинета си - Валери Рачев.
Snews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар