Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Готов е списък с ексминистри за прокуратурата..


Готов е списък на министри от бившия и по-предишния кабинет, които ще бъдат дадени на прокуратурата. В него са визирани някои от деянията и събрани доказателства за участието им в корупционни схеми. Това съобщиха за Frognews.bg източници от парламента.

Един от челниците в този списък бил Нихат Кабил от ДПС, който като министър на земеделието подписал най-много заменки от типа „кон за кокошка”. По схемата с апетитни имоти по Черноморието се сдобили крупни бизнесмени от олигархичните кръгове на президента Първанов, лидера на ДПС Ахмед Доган и премиера Сергей Станишев. Замесени били още имената на партийни величия, шефове на агенции и областни управители, които участвали в схемата, от която държавата е загубила милиарди.

Сегашната шефка на социалната комисия в парламента и доскорошен министър Емилия Масларова също била сред „отличниците”. Новият шеф на МВР е изискал цялата документация, която имало в РДВР – Стара Загора по скандални сделки с имоти и фирми на семейство Масларови. Последната финансова авантюра, с която се облагодетелствало известното семейство, била придобиването на нов хотел – „Роза” край града на липите. Така семейните хотели вече са три. В тях е организирана почивката на служители от Тец „Марица-изток”, което гарантира заетост на стаите и постоянни печалби. В хотелите се провеждали и мероприятия на социалното ведомство. Става дума за известните на всички в старозагорско „Армира” и „Е+М”. Сигнали за далаверите на Масларова били изпращани няколко пъти до ръководството на МВР, но досега винаги били прикривани. Спирани са и проверки на станалия нарицателен строеж на нов социален дом в Стара Загора, който се оказа стар, а за ремонта му бяха източени милиони от министерството на Масларова. Извършител на ремонтните работи били фирми на съпруга и сина на Масларова, както и на техен партньор, бивш офицер от Държавна сигурност.

На мушката е и бившият министър и сегашен депутат от БСП Асен Гагаузов. Разследвали се негови участия чрез подставени лица във фирми, което било крещящ конфликт на интереси.

В документацията по проверките са включени и многобройни сигнали от предишната парламентарна комисия по жалби на граждани.

До момента в списъка се мъдрели около 20 имена на бивши министри, висши държавни чиновници и партийни функционери. Броят обаче нараствал всеки ден, тъй като излизали нови и нови факти за далавери и безобразия, сътворени от висшата партийна номенклатура в предишното управление.

Премиерът Бойко Борисов, вътрешният министър Цветан Цветанов и главният прокурор Борис Велчев били се разбрали да не се шуми по проверките на известните имена, за да не се оказва натиск върху разследващите.

Част от бившите министри обаче твърдяли, че са спокойни, защото нямало доказателства за зулумите им, а и имало уговорка с новата власт да не се ровят много задълбочено в делата им. От своя страна парламентарните групи на БСП и ДПС щели да подкрепят някои действия на новото правителство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар