Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Скрили от министъра за поредния пожар по САПАРД


Ръководството на Фонд "Земеделие" е скрило от новия министър на земеделието истината за проблемите на месо- и млекопроизводителите преди проверката на евроекспертите през изминалата седмица.

Това заяви самият министърът на земеделието и горите Мирослав Найденов по "Хоризонт".
От Европейската комисия се осъмниха за 50-процентно завишаване на цените на машините, купувани от нашите фирми по 98 проекта по САПАРД. Инспекторите на ОЛАФ, които извършват проверката, смятат, че едни от най-големите месо- и млекопреработвателни фирми трябва да върнат близо 140 млн. лева на ЕС, заради неспазени условия по договорите.

Органите на агенция САПАРД са тези, които регистрират нередности. Досъдебните производства на специализираното звено на прокуратурата за борба с измами по еврофондовете не са основание да се спре регистрирането на нарушения от Агенцията. Това обясни на свой ред началникът на спецзвеното Ангелина Митова по "Хоризонт". По нейните думи контактите между ОЛАФ и прокуратурата са много добри, но още не е уточнено с кой орган на правителствено ниво ще комуникира Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).

Министър Найденов заяви още, че в дейността на Държавната агенция по горите са констатирани нередности, граничещи с престъпления. Главният прокурор Борис Велчев го е уверил, че проверките по тези случаи са вече на финалната права.

Няма коментари:

Публикуване на коментар