Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Microsoft и Yahoo се обединиха при търсенето в интернет


Двата интернет гиганта Майкрософт и Яху слючиха дългоочакваното споразумение, с което ще имат по-голям шанс да се борят с лидера в търсенето и онлайн рекламата Гугъл. Според условията на сделката компаниите ще разделят приходите генерирани от рекламите при търсене на техните сайтове. Yahoo ще използва търсачката на Microsoft - Bing. Двата гиганта също ще използват рекламната технология на Microsoft, а Yahoo ще се грижи за продажбите и потребителското обслужване.

През последните няколко години интернет компанията Яху изпитваше сериозни финансови затруднения. Миналата година спечели няколко успешни сделки в конкуренция с Майкрософт в опит да се задържи сама на интернет пазара. Самият Microsoft се опита да купи Yahoo, като миналата година отправи оферта за 47.5 млрд. долара или 33 долара за акция. Но от Yahoo оказаха отпор на офертата, като в момента пазарната капитализация на компанията е наполовина от предложената тогава сума.

В момента Microsoft разчита на второто място на Yahoo на световния пазар с дял от 8 на сто, да се бори с лидера Google, който държи 67% от интернет пространството. Microsoft има едва 3 на сто пазарен дял в света и 8% в САЩ. Microsoft се опитва да завземе част от пазара на интернет търсенето, докато Google отвръща на удара като в момента се опитва да създаде собствена безплатна операционна система.

Няма коментари:

Публикуване на коментар