Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

ДПС: ГЕРБ направи заявка за авторитарен режим..

"Съществува притеснение, че има заявка за авторитарен режим при новото управление, но се надяваме това да не се случи". Това каза Йордан Цонев, зам.-председател на парламентарната група на ДПС, в сутрешния блок на БНТ.

Според него новото правителство трябва да извършва обещаните проверки за злоупотреби по време на предишното управление, но е редно резултатите да се огласяват пред обществото. По думите му никой, който е злоупотребявал с финансови средства, не е оставал в ДПС.

Зам.-председателят на ДПС заяви, че партията ще бъде конструктивна опозиция.

"Ние разчетохме вота на избирателя, че трябва да бъдем опозиция. Затова гласувахме против кабинета, защото трябва да има ясно разграничение кой е в мнозинството и кой е в опозицията. Оттук нататък всяко решение, всеки закон, който в една или друга степен помага на страната и по отношение на финансовата стабилност, и на мерките на излизане на кризата, и по отношение на нашите еврроангажименти, ще бъде подкрепен.

Ние няма да внасяме вот на недоверие. Ние ще подкрепяме всяка мярка на кабинета, която е правилна според нас и е насочена към доброто управление на страната. Ние ще бъдем опозиция на всичко онова, което не харесваме. Ще бъдем опозиция на всеки опит парламентът да бъде превърнат във функция на изпълнителната вла

Няма коментари:

Публикуване на коментар