Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Иззеха 30 килограма изсушена марихуана при спецоперация във Варненско


110 саксии с марихуана и около 30 килограма изсушена тревиста маса от същата дрога са иззети вчера при специализирана полицейска операция във Варненско, съобщи пресцентърът на МВР. Релизацията е след сигнал, че голямо количество канабис е засято в частен имот в с. Осеново, община Аксаково. Участвали са екипи от РУМВР-Аксаково, секторите “Противодействие на организираната и тежката престъпност” и “Криминална полиция” и отдел “Полицейско разследване” на областната дирекция.

Действията са извършени под ръководството на Варненската Окръжна прокуратура. Проверени са общо три имота в селата Осеново и Климентово. Имотите са стопанисвани от чужди граждани. Освен саксиите и сухата “трева” са иззети семена, инкубатор за разсад, торове и препарати, уреди за измерване на киселинност, филтри и други приспособления за сушене и съхранение на марихуаната. От домовете са иззети мобилни телефони, СИМ-карти, лаптоп, фотоапарат със снимки на растенията в различни фази на развитие, документи за банкови сметки и банкови преводи.

Чужденците – трима мъже на възраст 30, 31 и 45 години са задържани за 24 часа в поделения на ОДМВР във Варна. Материалите са докладвани на прокуратурата. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354А и 354В от Наказателния кодекс /засяване и отглеждане на марихуана, както и за притежаване и съхранение на наркотично вещество/. Работата по изясняването на случая продължава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар