Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Хакери унищожиха 100 000 сайта..


Неизвестни хакери изтриха 100 000 сайта, които са се намирали на сървърите на британската хостинг компания Vaserv, съобщава The Register. Според плановете им за обслужване поне половината от тях нямат резервни копия на информацията. Според данни от Vaserv, хакерите са се възползвали от уязвимост в програмата HyperVM. Тя е разработена от LxLabs и е предназначена за управление на виртуални сървъри. Не е изключено в ръцете на злодеите да е попаднала и конфиденциална информация за клинетите на Vaserv, която се съхранява на сървърите. Представители на хостинг компанията обаче подчертават, че тези данни са кодирани, поради което не могат да бъдат използвани. От Vaserv са уверени, че атаката на сървърите им не е случайна, а е планирана акция. От хакерската атака е пострадал и сайта на Vaserv. Вместо обичайната заглавна страница там е поместено съобщение за извършване на профилактика.
bgfactor.org

1 коментар:

  1. Почевето прониквани на върсърно ниво става от слаб Firewall и неъдейтнати последни версии на сървъра.

    Много е проста схемата по която са действали. Взели са програмата, разучили са я, намерили са дупки в нея и са се възползвали.

    Каква е била целта, никой не знае. Но определено всеки трябва да има бек ъпи на сайтовете си. Това е нещо много важно. ;)

    ОтговорИзтриване