Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Tportal.hr: Роберт Матанич е убивал по заповед на новия български премиер, твърди сп. „Национал” !

Tportal.hr: Роберт Матанич е убивал по заповед на новия български премиер, твърди сп. „Национал” !

14 юли 2009 | 14:17 | Агенция "Фокус"

Загреб. Хърватската полиция по време на разследването на атентата срещу Иво Пуканич и Нико Франич е стигнала до шокиращи разкрития, а именно, че Роберт Матанич, един от участниците в атентата срещу Пуканич и Франич, е убивал в България по поръчка на вероятния нов български премиер Бойко Борисов, предаде хърватското електронно издание tportal.hr, цитирайки материал на седмичника „Национал”.

Според неофициална информация, на полицията това е разказал човек, който преди няколко години е бил заедно с Матанич в България.

Същият човек е разказал, че Матанич по поръчка на Бойко Борисов именно е извършил атентата, при който загина и българският полицай Кирил Живков.


На погребението на Живков, пише изданието, е дошъл и Борисов, който тогава е произнесъл надгробно слово и заявил, че ще направи всичко, което е в неговите възможности, за да бъдат открити и наказани убийците.

Затова убийство, според твърденията на „Национал”, Матанич е получил от Борисов 350 000 евро.


Борисов в Хърватия остана запомнен по неприятния дипломатически скандал, който предизвика като главен секретар на българското МВР, по чиято заповед бяха обявени за издирване 12 хървати заради мафиотски убийства в София в началото на август 2004.

Сретен Йосич на 7 април тази година заяви пред белградския съд, че в началото на ’90-те години Борисов е бил негов защитник, докато се е укривал в България от екстрадиране в Холандия, пише изданието.

Борисов,иначе кмет на София, със своята дясноцентристка партия ГЕРБ спечели 39,7% от гласовете на парламентарните избори. Заради тежката икономическа ситуация и корупционните афери, Социалистическата партия на досегашния премиер Сергей Станишев претърпя тежко поражение, спечелвайки едва 17,72% от гласовете, посочва изданието.

Shock news

Няма коментари:

Публикуване на коментар