Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Чипсът е най-опасната храна за шофьорите ..


Най-опасно е да се яде чипс, докато се шофира, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Милиони водачи на МПС са катастрофирали, докато са се хранили или са консумирали напитки по време на път, съобщава БТА. Най-честата причина за катастрофа или разминаване на косъм от инцидент се е оказала отварянето на пакет чипс.

Данните от проучването показват още, че един на всеки десет водачи на МПС е катастрофирал или се е разминавал на косъм от инцидент, докато е разопаковал шоколад или се е опитвал да отвори бутилка с газирана напитка.

Друга причина за произшествия по време на път е почистването на боклук в автомобила. Ако водачът се залее с течност, също може да предизвика инцидент.

Шест от десет шофьори продължават да пият и да ядат зад волана, макар да осъзнават, че поведението им е толкова рисково, колкото и говоренето по мобилен телефон в автомобила.

"Въпреки опасността, милиони хора продължават да се хранят или да консумират напитки, докато шофират. Колкото и да се опитват да се съсредоточат, концентрацията им е понижена", обяснява говорител на сайта ай-кюб, който предлага застраховки и специализирано оборудване за автомобили на млади водачи на МПС.

utre.bg

SHOCK NEWS

Няма коментари:

Публикуване на коментар