Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Антивирусна програма блокира хиляди компютри по света

kompiutyr2През последното денонощие стотици хиляди потребители на Windows XP SP 3 се сблъскаха с необичаен проблем- компютрите им започнаха да показват знаменитите „сини екрани на смъртта", след което преминаха в безкраен режим на рестартиране, съобщават световните медии.

Оказа се, че причина за масовото излизане от строя е бъг при обновяването на антивирусната McAfee. Програмата по грешка започнала да блокира изпълнимия файл svchost.exe, когото преценила като опасен.

Странното поведение при това засегнало само компютри с Microsoft Windows XP Service Pack 3, докато Windows Vista и Windows 7 работели нормално.

Неволите с McAfee обаче не спряха дотук. Форумът за клиентска поддръжка не успял да издържи на наплива на потребители и след няколко часа станал недостъпен.

Дейността на много организации била блокирана. Например самов в Мичиганския университет спряли да работят около 25 000 персонални компютри.

Обновяването на антивиурсната база беше спряно, а пред няколко часа на сайта на антивирусната компания беше качен патч, спиращ безкрайното рестартиране.

SHOCK NEWS

Няма коментари:

Публикуване на коментар