Шокиращи,пикантни,скандални новини ....

Трифонов завежда дело срещу "Господари на ефира"..


Причината е, че “господарите” са използвали откъси от предаването на Дългия, с което са нарушили Закона за авторското право. “Преди да се заведе делото, предаването сезира Министерството на културата и от там се произнесоха , че наистина има нарушение”, каза говорителката на шоуто Боряна Бонева. Тя поясни, че това е третото дело по този казус, което “Шоуто на Слави” завежда срещу “Господари на ефира“.

Първият съдебен казус датира от 2007 г., когато двете шоупрограми бяха още в две конкурентни телевизии. Вторият тръгна през есента на 2009 г. Причината за всички дела е една – незаконно използване на откъс от “Шоуто на Слави“.
“Няма да коментирам нищо засега, защото делата в момента вървят и тепърва ще има решение по тях. Когато магистратите отсъдят кой е прав, тогава ще кажем мнението си”, заяви Джуди Халваджиян, продуцент на “Господари на ефира“.

Зовът за справедливост на Дългия е малко на половин глас. Слави съвсем не е изряден в спазването на Закона за авторските права. Наскоро продуцентът на 7/8 и екипът му бяха обвинени в многомащабно плагиатство. Списъкът с откраднатите от тях формати е срамно дълъг – “Бягство към победата”, “Танцувай с мен”, “Моята ТВ сватба”, “Кандидати за слава” …

Водещият Слави не се е спрял дори пред факта, че предаването вече е част от неговото тв семейство.

Ани Халваджиян, която е ПР на компания “Глобал вижън“, коментира случващото се пред Blife. Тя каза, че това изобщо не е първият иск, който Дългия завежда срещу Господарите. Делата му са вече цели три. Най-старото е от преди 5 години, но никое не е приключило.

Тя не можа да каже точната сума, която водещият иска, но беше категорична, че е сериозна. Въпреки това от продуцентската компания изобщо не са уплашени, тъй като в законите, регулиращи авторското право има има член, според който те могат да използват части от чужди предавания с цел критика.

От друга страна, предаването често било давано под съд от всички, които са били обект на осмиване в него. Ани Халваджиян се похвали, че досега нямат загубено дело и смятат да спечелят и срещу Слави Трифонов в съда, съобщи HotNews.bg.

7 коментара:

  1. То пък едни шоумени- плагиати ! Както казва народът- " Вземи единия, та блъсни другия !!

    ОтговорИзтриване
  2. Тоя старец по душа се чуди кой да го начеше.

    ОтговорИзтриване
  3. Тоя па алчник се не наяде!С един пръст(не ръка) дава, а с четирите крайника прибира!Баси и мошеника!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Дългия плевенски глупак съвсем се е издухал :-)

    ОтговорИзтриване
  5. КАТО СИ ПРАВИ ТАШАК ЗА ЧУЖДА СМЕТКА Е ГОД А КАТО Е ЗА НЕГО ...........ТЪПАНАР

    ОтговорИзтриване
  6. Присмяла се хърба на щърба! Ако бях този бизнес, бих го щипнал с кеф

    ОтговорИзтриване
  7. Тъпънари,колко ви плащат за цензура

    ОтговорИзтриване